Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    RECEPT TJEDNA: Aromatični kolutići

    RECEPT TJEDNA: Aromatični kolutići

    Postoje li tradicionalniji božićni kolačići od vanilin roščića/ štapića/ kolutića? Starinski keksi kakve su pekle naše bake vraćaju se na božićne trpeze s nekim novim odmakom. U suradnji sa dr.Oetker stručnjakom za pripremu kolača, donosimo vam odličan recept kojeg ovih blagdana jednostavno morate isprobati!

     

    Sastojci:

    Prhko tijesto:

    Za ukrašavanje:

    • oko 1 žlica  šećera u prahu

     

    Priprema

    Za tijesto pomiješajte začine. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećicu.

    • Električna pećnica oko 200 °C
    • Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

    Za prhko tijesto pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke (od mješavine začina ostavite 1 vrh noža) i mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj temperaturi. Tijesto potom na lagano pobrašnjenoj radnoj površini izmijesite u glatko tijesto i oblikujte valjak. Valjak prepolovite i narežite na približno 25 komada jednake veličine. Svaki komad tijesta oblikujte najprije u valjak od 10 - 12 cm, a potom u kolutiće. Stavite kolutiće na lim za pečenje i pecite. Pecite 10 do 12 minuta.

    Za ukrašavanje pomiješajte šećer u prahu s preostalom mješavinom začina i pospite još tople kolutiće.

     

    Savjet više!

    • Kolutići se umjesto s pojedinačnim začinima mogu napraviti i s gotovom mješavinom začina.
    • Ako imate samo jedan lim za pečenje, kekse možete pripremiti na papiru za pečenje koji onda samo treba povući na lim.
    • Ako je tijesto premekano, stavite ga oko 30 minuta na hladno.
    • Kolutići se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 3 tjedna.
    Ostavite komentar