Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    RECEPT TJEDNA: Dalmatinski kruh s maslinama

    RECEPT TJEDNA: Dalmatinski kruh s maslinama

    Kućna svakodnevnica ne mora biti alarm za dosadu!

    Začinite boravak kod kuće putovanjem u toplije hrvatske krajeve. No, dobro - barem u mislima i kuhinji.. Pretvorite kruh naš svagdašnji u mirisnu morsku deliciju!

     

    Sastojci:

    Priprema:

    U posudu dodajte mlaku vodu, kvasac i šećer, lagano promiješajte te ostavite 15 minuta da se kvasac digne.

    Nakon toga umiješajte polovicu od ukupne količine brašna i lagano miješajte dok se svi sastojci ne spoje. Prstohvat soli dodajte u preostalu količinu brašna i zamiješajte prije nego sve dodate u smjesu. Sve skupa dobro zamijesiti te pokriti i ostaviti da se tijesto diže 20 minuta.

    Kada se tijesto diglo, pobrašnite površinu na kojoj ćete razvaljati tijesto da postignete debljinu od 5 mm. Na tijesto mažite većim dijelom Dida Boža namaz od crnih maslina, nakon toga manji dio Dida Boža namaz od zelenih maslina. Namotati tijesto te zarolati u spiralu.

    Zagrijati pećnicu na 220°C. Vatrostalnu posudu s poklopcem zagrijati u pećnici prije nego stavite papir za pečenje i tijesto. Nakon što stavite papir i tijesto u zagrijanu posudu, poklopite i stavite peći 40 minuta. Nakon 20 minuta uklonite poklopac da dobije zlatnu boju.

     

     

     

    Ostavite komentar