Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    RECEPT TJEDNA: Tart od čokolade i kave

    RECEPT TJEDNA: Tart od čokolade i kave
    Sastojci
    Prhko tijesto
    Ganache

    Mousse od kave i čokolade

    Priprema:

    Zamijesite tijesto od brašna, omekšalog maslaca, praška za pecivo, šećera u prahu te malo soli. Pazite da u tijestu ne bude grudica. Dodajte jaje u nastalu smjesu te tijesto prekrijte i ostavite u hladnjaku do 30 minuta. Izvadite ga iz hladnjaka i razvaljajte tako da bude većih dimenzija od kalupa (promjera 26 cm za okrugli kalup ili 24×24 za kvadratni). Tijesto premjestite u kalup te ga utisnite prsima ili dnom čaše ukoliko vam je tako lakše. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi prije stavljanja kreme.

    Za mousse prvo skuhajte pravu tursku kavu te je procijedite kako u njoj ne bi ostao talog. Želatinu rastopite u 2 žlice vode i ostavite da nabubri.

    Čokoladu i maslac stavite u zdjelu iznad druge zdjele s vodom da se topi na pari. Stalno miješajte kako čokolada ne bi zagorila te dodajte žumanjak. Neprestano miješajte kako bi se smjesa sjedinila. Dodajte toplu želatinu, ohlađenu kavu te 20 ml slatkog vrhnja. Smjesa mora biti gusta i glatka. Stavite posudu u hladnjak, a smjesu povremeno miješajte kako se ne bi previše stegla. Potrebno ju je samo malo prohladiti prije dodavanja umućenog slatkog vrhnja.

    Za ganache slatko vrhnje bez šećera zagrijte do vrenja te mu dodajte čokoladu. Miješajte sve dok se čokolada ne otopi, a zatim 1 do 2 minute snažno miješajte kako bi čokolada bila što sjajnija. Kada je gotov rasporedite ga po kalupu. Prije vraćanja kalupa u hladnjak ostavite ga desetak minuta na sobnoj temperaturi da se ganache ohladi.

    Kada se čokoladna smjesa ohladila dodajte joj umućeno slatko vrhnje i laganim kružnim pokretima miješajte dok se ne sjedini. Prelijte mousse preko ganachea i ponovo ih vratite u hladnjak na nekoliko sati.

     

    Ostavite komentar