Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  U listopadu čitamo klasike

  U listopadu čitamo klasike

  U listopadu nam je oprošteno više vremena provoditi u kući pod isprikom adaptacije na hladnije vrijeme. Ljetni dani nudili su pregršt mogućnosti kako iskoristiti vrijeme na suncu i svježem zraku, pa nam nije padalo na pamet zatvoriti se u svoja četiri zida. Sada se možemo složiti da su topla čokolada, omiljeni pokrivač na kauču te dobra knjiga – neodoljiv poziv!

  U mnoštvu novih knjiga na policama te prijedlozima lista bestsellera koje još nismo pročitali (a hoćemo uskoro), u nastavku donosimo naš omiljeni popis novih/starih klasika kojima se uvijek rado vraćamo!

   

  Sjećanja jedne gejše  Arthur Golden

  „Ako nisi ona žena za koju mislim da jesi, onda ovo nije svijet kakav sam mislio da je.“

  Odlična knjiga Arthura Goldena postala je apsolutni klasik te štivo koje otvara oči svim ženama. Naizgled pripovijetka žene koja nam povjerava priču svog života, a u zbilji – Sjećanja jedne gejše priča je o statusu žene koji se nije promijenio od davnina. Svijet u kojem su izgled i novac sve, u kojem žene od dječje dobi uče o manipuliranju najmoćnijim muškarcima kroz iluziju zavođenja, suparništvo i spletke između pripadnica ljepšeg spola te mnoge druge situacije neodoljivo podsjećaju na svakodnevicu s kojom se susrećemo i danas!

  Na temelju Sjećanja jedne gejše snimljen je istoimeni film 2005. koji je zasluženo osvojio Oscare za scenografiju, kostime i kameru.

   

  Mostovi u okrugu Madison  Robert James Waller

  Tko još nije pogledao film Mostovi okruga Madison sa Maryl Streep i Clintom Eastwoodom?

  Malo je poznato kako je priča koja rijetko kojoj ženi nije izmamila suze snimljena po knjizi Roberta Jamesa Wallera. Nakon smrti Francesce, njezina djeca pronalaze dnevnik u kojem je pisala o tajnoj vezi s fotografom National Geographica. Ljubavna epizoda koja je probudila Francescu iz ustaljene rutine talijanske kućanice trajala je 4 dana, ali ostavila je trag za cijeli život.

  Mostovi u okrugu Madison glasi za jednu od najprodavanijih američkih romana svih vremena.

   

  Inferno  Dan Brown

  Najpoznatiji svjetski pisac teorija zavjere napisao je svoj najmračniji roman do sada u kojem napetost ne jenjava!

  Inferno (Pakao) je četvrta knjiga serijala o Robertu Langdonu. Prateći Dantea, sveučilišni profesor vjerske ikonologije i simbologije tumači znakove znanstvenika Zobrista nakon njegovog samoubojstva. Povećanje svjetske populacije Zobristu je bio znak upozorenja za koji je on znao rješenje, a Robert Langdon ga je tek trebao saznati. Uzbudljivu priču ćete pročitati u jednom dahu!

   

  Male žene  Louisa May Allcot

  "Jedna od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena." The Guardian

  Darovita Jo, buduća književnica, krhka Beth, prelijepa Meg te razmažena i romantična Amy četiri su sestre koje se bore s nedaćama života u vrijeme Američkog građanskog rata. Bez svog oca s kojim komuniciraju pismima, sestre se snalaze kako god znaju i umiju istovremeno se boreći za svoju neovisnost. Radnja je podijeljena u dvije knjige, a autorica je zamislila štivo za djevojčice. No, ono uveseljava male (i velike) žene već generacijama. Ukoliko se još niste uhvatili u koštac s ovim knjigama, čeka vas jedno lijepo iskustvo!

   

  Jedi, moli, voli  Elizabeth Gilbert

  „Smij se licem, smij se umom, smij se čak i jetrom i doći će ti dobra energija koja će otjerati lošu.“

  Autorica Elizabeth Gilbert darovala je ženama svojevrsni vodič za sretan život. Na svojoj koži iskusila je što to znači imati pa nemati te je nakon uspješne karijere, kuće i supruga krenula istražiti što zapravo želi u životu te što je čini sretnom. U Italiji, Indiji i Indoneziji iskusila je tri načina življenja kroz kulturu i vjerovanje. Prošavši taj hedonistički, ali i duhovni put – nadahnula je žene diljem svijeta da učine korake koji će im promijeniti život.

   

   

   

  Ostavite komentar